bog_gespenst

Gespenst

Vi møder Jacob – eller Frost, som hans venner har døbt ham – der befinder sig i et liv, han ikke forstår, og i en verden, som han ikke føler, han hører til i. Moren drikker tæt, mens månedens mand udstikker ordrer og slag.

En normal hverdag synes uopnåelig for Jacob, som udvikler et had til de normale, til de børn, som vokser op i trygge rammer omgivet af kærlighed.

Om bogen

En dør, der er forseglet og aldrig forsøgt åbnet, lirkes med største forsigtighed på klem. Ud af den lille sprække vælter råddenskab, vold, afmagt – og frem for alt: en altædende ensomhed.

”De var bundet sammen med kæder, og længst ude, hvor blikket næsten ikke kunne nå, så han omridset af en færge, som trak byens både væk fra havnen. Der var ingen bevægelse i det, og måske, tænkte han, er det her et maleri, som jeg på én eller anden måde er fanget i.”

Jacob, blandt venner kaldet Frost, er en ung dreng, hvis drømme, illusioner og håb forsvinder. Tilbage er et liv i skyggen med tæsk og overfald. Lys, kærlighed og venner der aldrig svigter siver også ud af den lille sprække, men er det sandt, at kærlighed kan overvinde alt? Er det nok til at holde livet i gang?

Gespenst er en roman om, hvordan livet ser ud de steder, hvor ingen kigger, dér hvor få har adgang, og dér hvor håbet siver hen, når det forsvinder.

Udtalelser

Hvad har læserne sagt om bogen

”Lasse Løager evner at sætte ord på det ubeskrivelige og servere virkeligheden råt og samtidig finurligt. En poetisk provokatør. En overlever. En mand man ikke kan lade være med både at lytte til og beundre.”

Lizl Rand

Journalist, psykoterapeut

Lasse Løager er en usædvanlig stemme i dansk litteratur der modsat størstedelen af de moderne skrivende ikke kommer fra universitet, skriverskoler, men fra Ringkøbing; han er fisker, landmand, hårdtslående og hårdt slået - med evnen til at rejse sig. Dén evne at rejse fra brutal opvækst, brutale relationer og brutal virkelighed, fra et Underdanmark vi kun sjældent hører historier fra, kender rigtig mange ikke til og har de slet ikke på oplevelses- og erkendelses-barometret (men al for mange kender til den virkelighed og har i Lasse Løager fået en stemme). Men når Lasse's historier begynder husker vi dét vi glemte, (det der ikke er comme ill faut på slottet) der er en rigtig baggrund af virkelighed i al dens mørke og lys.

Jens Arentzen

Forfatter, Instruktør, Dramaturg

Andre bøger

Nyhedsbrev

Skriv dig op til en plads i inderkredsen og bliv informeret, når Lasse rører på sig.

© 2020 Lasse Løager