bog_skyggefald

Skyggefald

Tommy tror ikke, han er noget værd, og denne følelse følger ham gennem hele opvæksten. Først som voksen begynder han at kunne fortælle om sine oplevelser, og det er ikke småting, der kommer frem. Efter en meget alvorlig arbejdsulykke og et efterfølgende smertehelvede får han åbnet op for hændelser og følelser. Langt om længe kan han nu se fremad.

Historien er så autentisk, at jeg sad med følelsen af, at jeg læste en biografi. Tommy er så levende og indgående beskrevet, at han må være en virkelig person.

Om bogen

Som læser føler man med ham, og det er næsten umuligt at stå hans lidelser igennem. Livet igennem søger han forgæves sin mors kærlighed – og netop manglen på moderens kærlighed er grunden til mange af hans lidelser og dårlige følelser omkring sig selv. Uanset hvor mange gange han får at vide, at han er et både smukt og dejligt menneske, er det simpelthen ikke muligt for ham at tro på det.

Historien beskriver på allerbedste og ærligste vis, hvordan misbrug, vold og svigt ødelægger et menneske, og hvor svært det er at finde sig selv efter en opvækst i et destruktivt miljø. Sproget er fremragende og Lasse Løagers beskrivelser af Tommys følelser ramte mig helt ind i hjertekulen. Hvor Tommy er meget levendegjort, er en del af de andre personer, heriblandt de fleste af hans søskende, noget stereotypt beskrevet. Jeg er sikker på, det er med vilje, for det fungerer perfekt i historien.

’Skyggefald’ er en fantastisk omend ufattelig barsk læseoplevelse. Den handler om en del af vores samfund, som vi helst ikke vil kende til, en del vi helst ville have ikke eksisterede. Det er en bog man ikke glemmer – den står meget stærk tilbage når sidste side er læst.

Udtalelser

Hvad har læserne sagt om bogen

”Jeg har aldrig før læst en bog som denne – med et plot og perspektiv som dette, derfor fastholdes bogen også i mine hænder fra start til slut. Vær opmærksom, for bogen har mange flere detaljer, end det blotte øje i første hug sanser, så giv dig tid.”

Jette Blok

Yogalærer

Lasse Løager er en usædvanlig stemme i dansk litteratur der modsat størstedelen af de moderne skrivende ikke kommer fra universitet, skriverskoler, men fra Ringkøbing; han er fisker, landmand, hårdtslående og hårdt slået - med evnen til at rejse sig. Dén evne at rejse fra brutal opvækst, brutale relationer og brutal virkelighed, fra et Underdanmark vi kun sjældent hører historier fra, kender rigtig mange ikke til og har de slet ikke på oplevelses- og erkendelses-barometret (men al for mange kender til den virkelighed og har i Lasse Løager fået en stemme). Men når Lasse's historier begynder husker vi dét vi glemte, (det der ikke er comme ill faut på slottet) der er en rigtig baggrund af virkelighed i al dens mørke og lys.

Jens Arentzen

Forfatter, Instruktør, Dramaturg

"Jeg har netop læst Skyggefald af Lasse Løager, og det er ubetinget den bedste bog, som jeg nogensinde har læst! Den bryder med det store tabu, det er, at være mand og have været udsat for seksuelle overgreb i barndommen. Ikke alene bryder Lasse Løager tabuet. Han formår også at sætte ord på oplevelsen af de overgreb, han var udsat for som barn - og de komplikationer man senere kan opleve som voksen med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen. Det hele beskrives med en detaljerigdom, som virkede fuldstændig overvældende på mig, da jeg selv har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen, og derfor ved, hvor svært det kan være at sætte ord på de følelser. Af samme grund var den også meget hård at læse, men samtidig humoristisk og fuld af nærhed og varme. Skyggefald er et yderst sandfærdigt vidnesbyrd om, at selvom man har været gennem et sandt helvede, er det faktisk muligt - og aldrig for sent at få et godt liv. Jeg vil af hele mit hjerte anbefale alle at læse denne bog. God læselyst!

Henrik Kofoed Sørensen

Læser

"Lasse Løagers debut roman, er et mesterværk. Den kan i virkeligheden ikke beskrives, men skal læses og opleves. Med et let, poetisk og medrivende billedsprog fører Lasse læseren igennem hele følelsesregistret. Det er en grusom fortælling om svigt, vold og overgreb. Men det er også en fortælling om hvor langt ud et menneske kan drives, og stadig finde en vej tilbage. En fortælling om håb og en lysende vej fremad. Om en mands mod og styrke, til at se dæmonerne i øjnene og give dem navn. Romanen har påvirket mig dybt. Den giver masser af stof til eftertanke. Jeg tror denne roman kan ændre menneskers liv. Jeg tror den vil finde vej til mange hænder og hjerter. Den vil give håbet tilbage til nogen der kun ser mørke. Alle ville have godt af at læse Skyggefald. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor mange unge voldsdømte mænd i de danske fængsler, der har kanaliseret vrede og selvhad ud, med rod i dele af en beretning som denne. Lad Lasse Løagers bog blive et redskab til forandring. Mine varmeste anbefalinger gives."

Helle L

Læser

Andre bøger

Nyhedsbrev

Skriv dig op til en plads i inderkredsen og bliv informeret, når Lasse rører på sig.

© 2020 Lasse Løager